vznaam3

ALbert

artikel uit het Zuiden 02-2017

Barendrecht - Hoe het nou ooit precies zat met de oprichting van het koor, dat is niet meer duidelijk. Zeker is dat mannenkoor De Verenigde Zangers deze maand tachtig jaar bestaat. En dat laten de mannen niet ongemerkt passeren, vertellen voorzitter Albert Jansens en pr-man Bert de Goeij.
 
"Er is een aantal enthousiaste mensen geweest. Maar wie het initiatief heeft genomen, weten we niet." Albert Jansens (21 jaar lid) bladert in een oud jubileumboekje. daarin treft hij wel allerlei andere bijzonderheden aan. Zo was Janus van der Tholen, een plaatselijke notabele, de eerste voorzitter. "Van Noort was de eerste dirigent, een muzikale tuinder uit Ambacht."

Lees meer...

dkw

Kerstzangavond bij kaarslicht

Het is in Barendrecht e.o. inmiddels een begrip geworden: de kerstzangavond bij kaarslicht in de Dorpskerk van Barendrecht verzorgd door de mannen van CMK de Verenigde Zangers.
Dit jaar op vrijdag 18 december.
1 e KERSTZANG AANVANG 19.00 UUR 10 minuten voor aanvang is er samenzang
2 e KERSTZANG AANVANG 21.00 UUR

Medewerkenden :

Lees meer...

DorpskerkBarendrecht2

Najaarsconcert

Op vrijdag 30 0ktober 2015 geven wij een concert in de Dorpskerk van Barendrecht, Dorpsstraat 147. Het wordt een zeer gevarieerd programma waarin alle muzikale facetten van het koor tot hun recht komen. Medewerking wordt verleend door: sopraan Anna Majchrzak, fluitiste Jonate Droogers. Het koor wordt op orgel en piano begeleid door Edwin Vooys. De algehele muzikale leiding ligt in handen van Gerard van der Zijden.

Aanvang van het concert 20.00 uur. Zaal open 19.30 uur. Toegangsprijs €10,00. Kaartverkoop vanaf 6 oktober bij: Stoomerette ‘t Vlak, Onderlangs 20, Cadeauwinkel Joy, 't Vlak 12 en aan de zaal.

Schiedam

Het cmk de Verenigde Zangers onder leiding van Gerard van der Zijden heeft afgelopen zaterdag een geweldig inloopconcert gegeven. Het volop aanwezige publiek heeft genoten van de vele bekende Engelstalige koorstukken. Het Nederlandstalige “Vrede” werd als toegift nogmaals gezongen, waarbij ook het enthousiaste publiek volmondig meezong. Als intermezzo tussen de koorwerken in, werd “Air” uit suite nr 3, "Fur Elise" en het "Rondo alla Turca" prachtig door Gerard van der Zijden vertolkt op de vleugel. Het mannenkoor heeft heerlijk gezongen en ziet al reikhalzend uit naar een nieuw optreden in het volgende seizoen van Muziek Grotekerk Schiedam.

foto1l

Geslaagd Najaarsconcert

In een goedgevulde Dorpskerk gaven de Verenigde Zangers vrijdag 30 oktober hun jaarlijkse Najaarsconcert.

Onder leiding van dirigent Gerard van der Zijden en met medewerking van sopraan Anna Majchrzak, fluitiste Jonate Droogers en organist Edwin Vooijs kwamen alle aspecten uit het grote repertoire aan bod.

Lees meer...

repeteren1

Zingen goed voor lichaam en geest

Dit is het motto waarmee wij het nieuwe seizoen beginnen. Op maandagavond 24 augustus a.s. starten weer de repetities onder leiding van de nieuwe dirigent Gerard van der Zijden. Er moet nog hard gestudeerd worden voor het Najaarsconcert op 30 oktober a.s. in de Dorpskerk van Barendrecht, maar dat gaat zeker lukken. Het belooft een zeer afwisselend concert te worden, waarin alle muziekstijlen van het koor aan bod komen.

Lees meer...

Mijn Stad 2

Pieter van Hengel, inmiddels de bekende fotograaf en filmer van de Verenigde Zangers, heeft de bovenstaande film Mijn Stad deel 2 gemaakt. Deze film is een waardige opvolger van Mijn Stad (2007), waarin het Rotterdams Jongenskoor een rol speelt. Beide films zijn een eerbetoon aan de stad Rotterdam.

Lees meer...

louny225 jaar band met Louny

Op zaterdag 31 oktober is iedereen die ooit betrokken is geweest bij een activiteit van de stedenband welkom van 15.00-17.00 uur in de theaterzaal van De Baerne, Buitenlandse Baan 1 te Barendrecht. Men kan herinneringen ophalen met de mensen van de delegatie uit Louny. 's Avonds is er een gezellige avond met een optreden van De Verenigde Zangers. Er is dan ook de première van een film over de stedenband gemaakt door Bas Romeijn.

contracttekenen

Contract getekend 

Op 29 juni 2015 heeft Gerard van der Zijden zijn handtekening geplaatst op het contract dat hem als dirigent  verbindt met cmk de Verenigde Zangers. De repetities begeleidt hij zelf op de piano. Het koor heeft er veel vertrouwen in dat het onder zijn leiding stappen vooruit gaat zetten. Gerard is een zeer ervaren organist en dirigent van verschillende koren. Zie voor meer informatie http://www.gerardvanderzijden.nl/

 

 

 

 

Meer artikelen...

  1. afscheid